hesap kitap - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

hesap kitap

öte tarafta yakasina yapisip hesap soracagim iki insan türü var sevgili ibrahim.
biri parayi bulan lidyali yavşak. oteki de reklami icat eden.
yasiniz sairin yari yol yasina gelmisse buyuk sehirden ve buyuk egolardan ve buyuk gotlerden velhasil kelam anlamsiz ne kadar buyukluk, cokluk ve bokluktan usandiysaniz huzurun, sakinligin ve sessizligin degil kendisine, bas harflerine bile asik olursunuz.
iste o aksamlarin birinde trafik arapsaçıyken radyodaki egzotik ses; bilmem ne konaklarinda , bilmem ne vadisinde kus seslerinde huzura uzan diyor. sonra agaclar, sular ve kuslar. orman ne guzel ne guzel havalari.
ister istemez gonul aldaniyor bir on saniye kadar. ama sonra zihin giriyor devreye adanadan baslayip malatya uzerinden konyaya kadar saydiriyor amk. cunku istemese bile bu üçkağıdı kavrayınca birden servet dusmani kesilebiliyor insan. oyle bir yer icin ya omrunu ipotek edip ikiyuzkirkdort ay taksitli kredi alacaksin ya gotu vereceksin ya da hortumlayacaksin. hadi bir sekil parayi buldun diyelim. o sessiz, sakin denilen yerde ki elliikiblokluk ve her biri altmisalti kat olan ve her katta dort daireden ve o
dairelerdeki dört fertlik ortalama cekirdek aileden rakımı ve nüfusu varin siz hesaplayın .sözüm ona ve güya istanbuldan kaçmak için tertip edilen bu kucuk istanbullarda, kapalicarsidan hallice ortamlarda yeni ve huzurlu bir hayat ha?
ben var ya ben. hepinizin  bayramda elini..
.