boredom - kıyılar mutedil açıklar kaba dalgalı

boredom

normalde bu yazıyı yazmazdım. hem daha ne kadar yazmazdım bilmiyorum. fakat canım sıkıldı.
canı sıkıldığında kimileri yemeye kimileri içmeye verir ya kendini. bildiğim bazı insanlar var böyle. oysa ben uykudan ve okumadan kesiliyorum sıkılınca. yazıyorum sadece. yeni bir meşgale bulana dek ama. bulamıyorum. bulamayınca sıkılıyorum. sıkılınca yazıyorum. canım sıkılıyor canım diye başlayıp öyle devam eden ve öyle biten bir şarkısı var kayahan'ın. yok hayır bu tembel ve bet sesimle onu söyleyecek değilim sana. hani bilmiyorsan hatırlatayım istedim sadece. yoksa ben göksel seviyorum bugünlerde. sabah güneşine ise aboneyim bu ayaz kış günlerinde. deli etme beni aşk deli etme mesela favori şarkım. can sıkıntısı ile alakası yok tabi tüm bunların. hem sana ne, bana bile hatta. ama aklıma geldi işte . kendisi gibi böyle saçmalatır bazen can sıkıntısı. hatta belki sözünü de yedirtebilir adama. moda deyimle kapak bile yaptırabilir bi tarafına. şimdi mesela kafamı sol omuz başımdan kırkbeşderece yukarı ve altmışderece sola çevirdiğimde gözüme ilk çarpan kitabı, gün dökümünü aldım elime. ve rastgele bir sayfasını açtım. kendime güldüm sonra.
"bir trene atlamak....
bir yoksunluk, bir kendi başınalık, bir baba, bir sığınak özlemi. ve çetin koşullarda yiğitlik gösterememe korkusu..."
acı bir tebessümle kapattım kitabı.
hala göksel çalıyor müzik çalarımda çünkü. ve ben hala sıkılıyorum. doğal olarak yazıyorum da. depresyonda olmadığımı varsayıyorum üstelik. ve oysa başka şarkı ve şarkıcılar mevcut müzik çalarımda. inadına canım sıkılıyor. göksel çalıyor ve ısrarla. bildiğim bazı insanlar var böyle belgesel severken bulmaca çözen. yerlere tükürmeyen ama girilmesi tehlikeli ve yasak olan inşaatlara giren maceracı tipler.
can sıkıntısı dörde ayrılır sebepli, sebepsiz, yerli, yersiz. sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor. yiyip, içip, yazdırıyorlar adama. bildiğim bazı insanlar var böyle. hayatı sanki cam bir fanus içinde yaşayan üstelik kitap ve filmlerdeki gibi yaşanacağına inanan "saf" insanlar.
bildiğim bazı insanlar da var ki onlar hiç sıkılmazlar.
çünkü onlar yaşamıyorlar!
.
kayahan - canım sıkılıyor
.